AKTUALNOŚCI

03.10.2016

Eat Well & Feel Good - ANTIPASTI

antipastimusibycdobreAntipasti – znamienita włoska przystawka – uznawana jest na Półwyspie Apenińskim jako jedna z najbardziej apetycznych zapowiedzi mającej lada chwila nastąpić uczty. Z jednej strony doskonały, zaostrzający apetyt aperitif, z drugiej niesycąca do przesady przekąska, doskonale komponująca się z cierpkim smakiem domowego, czerwonego wina.

Mimo że wraz z wzrostem popularności owej przystawki pojawiły się coraz to bardziej wymyślne sposoby serwowania Antipasti (z obróbką termiczną składników włącznie), tak tradycyjna wersja prezentacji cechuje się prostotą, która ujmuje wyważeniem smaków oraz cieszącą oko, surową estetyką.

W PINO Garden na podłużnej, drewnianej desce prezentujemy kompozycję kompletną, wydobywając pełnię smaku z każdego z włoskich specjałów. Obok znanej już gościom Restauracji PINO oraz Restauracji PINO Garden szynki CRUDO (jakże apetycznie komponującej się np. z kozim serem i malinami J ), wśród nich znajdziemy także dojrzewający karczek, szerzej znany w świecie jako COPPA DI PARMA, czy przyrządzaną wedle starej, lokalnej receptury wędlinę – PORCHETTĘ. Całości dopełnia toskańskie SALAMI Z TRUFLĄ, SUSZONE POMIDORY, KAPARY i bez wątpienia z kuchnią śródziemnomorską kojarzone CZARNE OLIWKI.